El govern del Consell Comarcal presenta uns pressupostos per al 2023 amb prop d’un 20% d’increment

Es debatran en la sessió ordinària prevista per demà a les 6 de la tarda.

El pressupost per l’any que ve pel Consell i els seus organismes autònoms ascendeix a un total de 8,4 milions d’euros respecte els 7 de l’exercici en curs. Els comptes del Centre Sanitari pugen prop d’un 4% i s’enduen el gruix més important, de 6,3 milions d’euros. Pel que fa al Patronat Comarcal de Turisme, si bé augmenta en un percentatge similar, suma un total de 85.500 euros.

La inversió més destacada és l’ampliació de l’abocador de Clariana, amb 1 milió 439.000 euros. Prop d’un milió d’euros s’invertirà en la millora de camins i 200.000 euros més en maquinària per al manteniment dels vials.

El capítol de personal creix en un 10%. Es contractarà una cinquena SAT per donar servei als ajuntaments, un tècnic per a l’oficina comarcal de transició energètica, un tècnic dinamitzador de joventut i l’ampliació de professionals a l’àrea de serveis socials. Al SAI s’hi incorporaran un perfil de psicologia, un tècnic jurídic i un tècnic. Al marge d’això, inclou els increments previstos per la llei de pressupostos de l’Estat.

La presidenta del Consell Comarcal, Sara Alarcón, defensa que aquests pressupostos tenen un destacat accent social amb més atenció a les persones, en el sentit de posar múscul i reforçar els serveis que ofereixen suport a les persones. Alarcón destaca el capítol d’inversions, superior als 2 milions d’euros, que incidiran en la millora d’un equipament tan important per la comarca com el centre de tractament de residus de Clariana i en una forta inversió a la xarxa de camins del Solsonès. El Ple del Consell Comarcal de demà a les 6 de la tarda també sotmetrà a votació una moció per al reconeixement i l’acompanyament en el dol gestacional, perinatal i neonatal. El text ja va rebre el suport unànime del Consell d’Alcaldies de la setmana passada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *