El cicle Enfila’t de l’Actua de l’Arada girarà a l’entorn de “Dones, treball i cures”

Les xerrades amb motiu del Dia Internacional de la Classe Treballadora, l’U de Maig, arrencaran aquest dijous a Solsona. La primera ponència se centrarà en “Les dones al mercat laboral i a les lluites sindicals” i hi intervindran Sira Vilardell, directora general de la Fundació Surt, i Raquel Serrat, responsable de dones d’Unió de Pagesos. Posaran sobre la taula quines han estat i quines són les principals lluites en la incorporació de les dones al mercat de treball, en general, i en l’àmbit agrari, en particular. Serà dijous a les 7 de la tarda al Casal Cívic Xavier Jounou.

El cicle de l’Arada arribarà dimarts vinent, dia 30 també a les 7 de la tarda al Casal de la Gent Gran de Torà, on es parlarà de “Violències laborals amb perspectiva de gènere” i es presentarà el Punt d’Informació Laboral del baix Solsonès i rodalia. Aquesta introducció als drets laborals bàsics i com autodefensar-los anirà a càrrec de Cati Morros, portaveu de la Coordinadora Obrera Sindical a la Catalunya Central i militant d’Endavant, i l’Arada.

Les xerrades sobre “Dones, treball i cures” es tancaran el 2 de maig a les 7 de la tarda a l’Ajuntament de Clariana, on es debatrà sobre “Treball de cures i drets laborals”, posant èmfasi en les principals violències o vulneracions de drets laborals en l’àmbit de les cures. En el mateix acte, es presentarà la guia dels Drets de les treballadores de la llar. Hi intervindran Maria Barcons, investigadora del grup Antígona de la Universitat Autònoma de Barcelona, i Cristina Zambrano, advocada laboralista i col·laboradora de la CNT.

L’organització demana que es confirmi l’assistència a les xerrades enviant un correu electrònic a actua@larada.coop o bé trucant al 672 49 12 23. Als tres llocs hi haurà un espai per la canalla on els infants es podran quedar mentre durin les conferències.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *