El Centre Sanitari manté la finestra del costat d’urgències com a lloc de realització de les proves PCR

Després de mantenir diverses converses i estudiar espais alternatius seguint les instruccions del CatSalut, el Centre Sanitari determina que l’emplaçament òptim per fer els testos i minimitzar el risc de contagi és l’actual. El principal criteri ha estat evitar el contacte amb la resta d’activitat del CAP, amb els professionals de l’ens i altres usuaris. La direcció del Centre Sanitari reconeix que la situació de pandèmia i excepcionalitat que s’està vivint obliga a prendre decisions que no sempre tothom veu amb bons ulls, malgrat que siguin les millors per tothom. Destaca també que l’emplaçament actual prioritza la seguretat i la prevenció en tot moment i no compromet cap altra activitat ni servei. Posen de relleu que també s’han tingut en compte les persones amb mobilitat reduïda, atès que aquest punt facilita que se’ls pugui fer la PCR sense necessitat de baixar del vehicle.

Debat polític sobre el dret a la intimitat

L’indret de realització de les proves PCR ha generat debat polític. Tant Junts per Solsona com, sobretot, la CUP, han posat en qüestió que aquest punt respecti la intimitat de les persones. Recentment, Alternativa per Solsona ha traslladat aquesta queixa al Síndic de Greuges.

Instal·lació d’una pantalla de protecció

El Centre Sanitari, per la seva banda, posa de relleu que, malgrat que la realització de la prova no atempta, en cap cas, contra la dignitat de ningú, a partir d’ara s’instal·larà una pantalla de protecció. Això evitarà que es vegi públicament el moment de la presa de la mostra i preservarà millor la intimitat de les persones que s’hi sotmetin.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *