El cap dels Agents Rurals al Solsonès diu que les pluges de les últimes setmanes han fet que la campanya d’incendis passi de ser molt crítica a complicada

Jordi Carrasco ha passat per l’Entrevista del magazín La Central aquest matí. Ha destacat que les precipitacions han ajudat a incrementar la humitat a la vegetació però que no podem oblidar que venim de 30 mesos de sequera amb un estrès hídric important. Ho denota que per primera vegada els arbres han deixat anar les fulles a la primavera a les 7 comarques de la Catalunya Central com a mecanisme de defensa contra la sequera.

El cap dels Agents Rurals al Solsonès ha detallat la tasca de prevenció que duu a terme el cos, que s’ha doblat en el que portem d’any. La situació d’aquest hivern ha estat complicada, amb la majoria de dies amb activació del nivell 2 del Pla Alfa. Per primer cop, a principis d’abril es va haver de tancar el massís de Montserrat per l’activació del nivell 3 del Pla Alfa. Jordi Carrasco ha posat de relleu que, malgrat les pluges, la Catalunya Central serà un dels punts calents del país durant l’estiu. Un dels factors que els preocupa és el fet que en algunes zones es plantegin no segar el cereal a causa de la mala collita. Jordi Carrasco:

L’altre focus important són les urbanitzacions situades enmig de zones forestals. El cap dels Agents Rurals del Solsonès destaca que no s’ha creat un nou protocol, sinó que s’ha fet incidència en unes mesures d’autoprotecció que les urbanitzacions haurien de tenir des de fa 20 anys, quan es va establir una legislació en aquest sentit que en molts casos no es va executar. Jordi Carrasco destaca la necessitat de disposar d’una franja de protecció de 25 metres al voltant d’urbanitzacions, nuclis de població i masies aïllades per a un doble motiu:

De cara a la població en general, el cap dels Agents Rurals al Solsonès fa una crida a evitar conductes de risc, com fer barbacoes o fogueres o llençar burilles, i també a trucar al 112 en cas de veure una columna de fum.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *