Dos capellans del Bisbat de Solsona van abusar de vuit menors entre els anys 50 i 70

El bisbe, Xavier Novell, ho ha fet públic a través d’un comunicat. Novell condemna els fets, demana perdó a totes les víctimes i es compromet a treballar perquè no es torni a produir cap abús a la diòcesi.

El febrer passat, el bisbe de Solsona creava la Delegació diocesana de Protecció de Menors i Adults Vulnerables i l’oficina d’atenció a les víctimes d’abusos sexuals, amb un correu electrònic i un telèfon on aquestes es poguessin adreçar. Paral·lelament, s’han analitzat tots els arxius des dels anys 30 per detectar possibles denúncies contra clergues diocesans. Entre el bisbe i el vicari han atès personalment tres víctimes que han revelat l’abús que van patir en la seva infantesa i el nom de l’abusador. Han expressat els motius del seu llarg silenci i la seva voluntat de no fer pública la seva identitat. A més, tenint en compte que els abusadors són morts, tots coincideixen que no té cap sentit fer cap més pas. Dels 8 menors que van patir abusos, n’hi ha tres de difunts i ja s’han tancat tres casos. El bisbe de Solsona, Xavier Novell, condemna rotundament els abusos i es posa a disposició de les víctimes:

Novell, que qualifica els abusos de delictes gravíssims, demana a tots els membres de l’Església diocesana que es facin càrrec del dolor i del silenci asfixiant que les víctimes han hagut de patir durant molts anys. En aquest sentit, convoca una jornada de penitència, amb dejuni i oració, pel proper dia 28.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *