Dimecres vinent hi haurà una nova jornada de vacunació a la sala polivalent

S’administrarà la tercera dosi als majors de 60 anys que tinguin un metge assignat a la comarca. Per acudir-hi, no cal demanar cita prèvia, només s’ha de portar la targeta sanitària. L’horari de vacunació serà de 10 del matí a 7 de la tarda a la sala polivalent. També és una campanya de vacunació oberta als vacunats amb Jannsen que no haguessin passat la malaltia abans i els que encara no hagin començat la vacunació o no tinguin la pauta completa.

Cal que hagin passat tres mesos en la pauta iniciada amb Jannsen o amb doble dosi d’Astra Zeneca. En la resta de casos, s’han d’haver superat els sis mesos. És el cas de les persones amb doble dosi de Moderna o de Pfizer i les que portin una dosi d’Astra Zeneca seguida d’una segona de Pfizer o Moderna.

Pel que fa als infants d’entre 5 i 11 anys, Salut ha anunciat que començarà a vacunar-los a partir de dimecres. Es farà als punts de vacunació poblacionals complementats amb els centres d’atenció primària amb línies pediàtriques. En qualsevol cas, caldrà demanar cita prèvia a vacunacovid.catsalut.gencat.cat, ja sigui per iniciativa pròpia o després de rebre l’SMS. Els infants que no puguin acudir a la cita acompanyats dels seus pares i mares hauran de presentar un document de consentiment informat.

Als nens i nenes d’entre 5 i 11 anys se’ls administrarà Pfizer amb una dosi que és un terç de la dels adults i caldrà posar dues dosis separades per 8 setmanes. La dosi serà la mateixa tant pels més petits, de 5 anys, com pels d’11. En cas que hagin passat la infecció, se’ls posarà una única dosi i si s’infecten després de la primera dosi, la pauta es completarà després d’entre 4 i 8 setmanes. Qui compleixi 12 anys en els propers mesos rebrà una primera dosi pediàtrica i la segona serà d’adults.

Els responsables de Salut destaquen que la vacuna ha estat aprovada per les agències del medicament tant d’Europa com dels Estats Units i s’ha demostrat que és segura i eficaç en més d’un 90% per a aquesta franja d’edat. Als Estats Units ja s’han administrat prop de 5 milions de dosis i no s’han notificat efectes adversos greus, tant sols envermelliment i dolor a la zona de la punció i, només en alguns casos després de la segona dosi; cansament, febre o mal de cap que remeten en poques hores. Els responsables de Salut destaquen que, tot i que els infants d’entre 5 i 11 anys no acostumen a patir una malaltia greu i gairebé la meitat són asimptomàtics, el risc de complicacions i hospitalització no és inexistent i, a més, s’han donat casos de covid persistent. Posen de relleu el benefici indirecte de la vacunació als infants a nivell poblacional, sobretot per a adults amb risc de patir una malaltia greu que convisquin amb nens i nenes d’aquesta franja d’edat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *