David Rodríguez apel·la a la responsabilitat de la ciutadania per prevenir els contagis durant les festes nadalenques

L’alcalde de Solsona ha emès un missatge de Nadal a través del canal de Youtube del consistori en el qual demana restringir al màxim la mobilitat i la interacció social en aquestes dates assenyalades. Rodríguez reconeix que NO són les festes que ens mereixem però són les que ens ha tocat viure. L’alcalde admet que l’evolució de la pandèmia ha millorat a Solsona els últims dies, amb menys d’una desena de nous positius. Amb tot, l’amenaça imminent de la tercera onada, amb l’empitjorament de les dades tant al conjunt del Solsonès, com a la resta de Catalunya com en altres països europeus, fa que faci una crida a la prudència:

Malgrat aquesta conjuntura, l’alcalde de Solsona desitja unes bones festes a la ciutadania tot i que s’hagin de viure de manera diferent:

Noves mesures

Precisament, aquest matí el Govern ha anunciat que el confinament comarcal s’estendrà tota la setmana a partir de dilluns i fins a l’11 de gener. Les úniques excepcions són les visites a familiars o els desplaçaments per accedir a segones residències, hotels i cases de turisme rural. Andorra s’equipara a l’Alt Urgell i la mobilitat es regirà per les mateixes mesures. També es podrà sortir del perímetre de Catalunya per a trobades familiars. Es manté el toc de queda nocturn entre les 10 de la nit a les 6 del matí, amb l’excepció de les nits de Nadal i Cap d’Any, que s’allarga fins a la una de la matinada, i la de Reis, fins a les 11.

El número de persones que es poden trobar segueix sent de 6. Els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre i 1 i 6 de gener, s’amplia fins a 10, amb un màxim de dues bombolles de convivència.

D’altra banda, es limita l’obertura de la restauració al públic als esmorzars i dinars, amb dues franges limitades: de 2/4 de 8 a 2/4 de 10 del matí i d’una del migdia a 2/4 de 4 de la tarda. Pels sopars, es podrà oferir recollida al local, entre les 7 i les 10 de la nit, i a domicili, fins a les 11. Els gimnasos mantenen l’aforament del 30% amb reserva prèvia, però ara totes les activitats s’hauran de fer amb mascareta. Les d’alta intensitat, s’hauran de fer en espais exteriors o suspendre’s.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.