Comerços de Solsona i Sant Llorenç s’adhereixen a la campanya “Establiment segur contra la violència masclista”

Es comprometen a donar suport a les possibles víctimes de violència de gènere trucant per elles als telèfons 900 900 120 o 112. És una iniciativa de l’Institut Català de les Dones i els Mossos d’Esquadra que ara arriba al Solsonès. Consisteix a mostrar en un lloc visible un cartell que informa la clientela que en cas que aquests dies de confinament sentin que casa seva deixa de ser un espai segur, el personal de l’establiment s’ofereix a trucar al telèfon d’atenció contra la violència masclista. Participa en aquesta campanya el Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal i hi col·laboren la Unió de Botiguers, l’Agència de Desenvolupament Local i Apunts Gràfics, que fa la impressió i distribució dels cartells. El material de la campanya també es pot descarregar del web de l’Institut Català de les Dones.

Es tracta que les víctimes de violència masclista sàpiguen que tenen en els comerços un aliat davant la dificultat d’una xarxa de suport durant el confinament. Durant l’estat d’alarma, el telèfon d’atenció permanent contra la violència masclista, el 900 900 120, s’ha reforçat amb el correu electrònic 900900120@gencat.cat i el mòbil 671 778 540, on es poden enviar WhatsApp. Al Solsonès, mentre duri l’estat d’alarma se segueix oferint atenció telefònica per rebre suport psicològic o assessorament jurídic trucant al 973 48 32 34 de dilluns a divendres de 8 a 3 o bé per correu electrònic a siad@elsolsones.cat.

En un altre ordre de qüestions, a partir d’aquesta setmana i fins que s’acabi l’actual crisi sanitària, les banderes municipals de Solsona onejaran a mitja asta. Ho faran en senyal de dol i de respecte per les persones de la ciutat i del conjunt de país que no han pogut superar el coronavirus.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *