Cinc noves defuncions durant el cap de setmana eleven a 21 les morts a la residència dues setmanes després de l’inici del brot

Davant d’aquesta situació, des de l’Ajuntament recorda que s’ha posat a disposició de familiars i professionals el suport psicològic del Servei d’Acompanyament al Dol de Solsona. Es tracta d’un equip de professionals de l’espai terapèutic Matís que, de forma personalitzada, acompanya en el procés de dol. S’hi pot contactar telefònicament trucant al 667 024 557.

Pel que fa als residents traslladats a la residència Colisé d’Igualada, al Centre Sanitari del Solsonès o a casa, segueixen estables tot i que la setmana passada quatre d’ells van donar positiu a les proves.

Referent al personal, aquest matí s’ha dut a terme un nou cribratge a tothom, inclosos part dels professionals que van donar positiu el 8 de gener. Ja són una dotzena les treballadores que s’han pogut reincorporar els darrers dies. A partir d’aquest dijous tots els residents hauran finalitzat la quarantena i es podran començar a reestructurar els espais del centre i plantejar el retorn dels usuaris sense símptomes a les seves habitacions.

Ahir el bisbe Xavier Novell va celebrar una missa a la residència. L’equip humà de la Fundació ha considerat oportú organitzar novament l’ofici religiós al centre per acompanyar espiritualment les persones que ho necessiten i pregar col·lectivament per les víctimes de la pandèmia. A partir d’avui, el vicari general i rector del Seminari, mossèn Marc Majà, ha començat a col·laborar en l’acompanyament pastoral.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *