Cinc municipis del Solsonès alerten de l’increment del cost de la recollida de residus rural arran de la sortida de Solsona per la implantació del porta a porta

Els alcaldes de Pinós, La Molsosa, Riner, Castellar de la Ribera i Navès denuncien que hi ha acordat un sistema d’illes tancades i controlades per fer la recollida rural de residus però que el Consell Comarcal no té ni el projecte ni el finançament. Acusen l’executiu de manca de sensibilitat envers els municipis rurals ja que la sortida de Solsona del porta a porta fa temps que estava prevista i, conseqüentment, l’increment de cost. Segons apunten, el Consell Comarcal els va reunir d’urgència el 30 de setembre per anunciar-los que l’endemà l’Ajuntament de Solsona ja sortia del sistema de recollida i, per tant, augmentarien de forma substancial els costos per a la resta de municipis. En el cas de Pinós s’estima que l’increment serà d’uns 10.000 euros anuals mentre que per a algunes famílies el sobrecost podria arribar fins a 400 euros. Acusen el govern comarcal de manca de previsió i de lideratge i reclamen que se’ls comuniqui el cost del sistema d’illetes pels municipis. Xavier Vilalta és l’alcalde de Pinós:

Els alcaldes de Pinós, La Molsosa, Riner, Castellar de la Ribera i Navès consideren que aquest és un exemple més de la desgovernança i manca de transparència del Consell Comarcal, que ha viscut moments convulsos amb cinc presidents en 10 mesos. Defensen que el repoblament i l’equilibri territorial s’han de defensar amb fets i lamenten que s’apugin els costos del servei de forma desmesurada per no haver fet la feina quan tocava.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *