Bombers augura una campanya forestal complexa al Solsonès

Ho han manifestat en la darrera reunió de coordinació entre els cossos operatius i el Consell Comarcal. Malgrat que les pluges de l’últim mes han millorat la sequera que arrossegàvem des de l’hivern, si es compleixen les previsions de poca precipitació pel final de primavera, la comarca pot entrar a l’estiu amb una vegetació forestal amb dèficit hídric, la qual cosa pot fer augmentar el risc d’incendi forestal.

Pel que fa als mitjans d’extinció, el parc de Bombers de Solsona disposarà de la sortida d’un camió per atendre focs forestals i nou efectius de l’Equip de Prevenció Activa Forestal. L’helicòpter bombarder tindrà la base a Calaf i el de comandament, a Manresa. El bombarder de la Regió d’Emergències de Ponent que hi havia a Bassella, sembla que en la campanya forestal d’enguany ja no hi serà, la qual cosa ha provocat polèmica i algunes protestes, com la marxa lenta de diumenge entre Bassella i Ponts.

En la campanya forestal d’aquest estiu pren protagonisme la figura del coordinador comarcal de les ADF, que, impulsada per Bombers, haurà d’actuar d’enllaç entre aquest cos i les associacions de defensa forestal. Aquesta figura recaurà en Marc Sala i Íngrid Melero, de l’ADF Solsonès Oriental, que s’hauran de situar físicament en el punt de trànsit que s’habilita quan es declara un incendi forestal de certa magnitud i des d’on es regula l’accés a la zona calenta. En la trobada entre els cossos operatius i el Consell Comarcal també es va posar de manifest la importància que les cubes de les ADF estiguin en condicions quan arribi l’estiu i que tinguin assignats uns responsables.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *