Benvinguts a Pagès fa una crida als productors i agents del Solsonès a aprofitar l’altaveu de la campanya per donar-se a conèixer

El director de l’empresa pública PRODECA del Departament d’Acció Climàtica, Ramon Sentmartí, i la directora de Benvinguts a Pagès, Montserrat Costafreda, han presentat aquest matí al Consell Comarcal les novetats de la setena edició d’aquesta iniciativa de dinamització del sector rural. Organitzada des del 2016, aquesta proposta vol incentivar la compra directa a pagès, reforçar el vincle entre productors i restauradors, posar en valor la pagesia i reconnectar la població urbana amb el món rural. El perfil habitual és el públic familiar tot i que els últims anys s’ha detectat un interès creixent de joves i sèniors. L’any passat, en una edició presencial però encara amb restriccions per la pandèmia, es van registrar més de 32.000 visitants i hi van prendre part 500 agents, una xifra que confien igualar o superar el primer cap de setmana d’octubre.

Pel que fa al Solsonès, de la trentena de participants inicials els darrers anys s’ha reduït fins a la desena. És per això que els responsables de Benvinguts a Pagès s’han desplaçat a Solsona, per donar-los a conèixer els canvis organitzatius per facilitar la participació dels productors. Els exposa la directora de la iniciativa, Montserrat Costafreda:

Hi poden prendre part explotacions, allotjaments, restaurants recomanats a través d’un productor i organitzadors d’activitats complementàries. Les inscripcions a Benvinguts a Pagès es poden formalitzar fins a final de mes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *