Althaia estrena una aplicació que permet fer el seguiment de pacients crònics a distància

De moment la prova pilot s’està fent amb pacients de rehabilitació cardíaca i de salut mental, però l’objectiu és que s’ampliï a altres perfils de pacients crònics sempre que es trobi el finançament necessari per fer-ho.

N’han parlat aquest matí a La Central Núria Santaulària, fisioterapeuta d’Althaia, filla d’Ardèvol i també un pacient de Sant Llorenç de Morunys, Josep Canals.

Les malalties cardíaques són la primera causa d’hospitalització i la segona de mortalitat a Catalunya. Als hospitals d’arreu del país hi ha molt poques unitats de rehabilitació cardíaca i, per tant, no poden arribar a tots els pacients que ho necessitarien. Amb aquesta nova aplicació, es poden acompanyar pacients que per temes de distància, disponibilitat horària, transport o problemes familiars no es poden traslladar amb la periodicitat que convindria a l’hospital. L’app monitoritza l’exercici físic dels pacients en directe o en un altre moment i també permet fer grups d’exercici físic a distància. Si detecta una alteració, envia una alarma al sistema i el professional pot veure què passa i contactar amb el pacient. La fisioterapeuta d’Althaia Núria Santaulària explica que l’app s’ha creat posant el pacient al centre i basant-se en experiències recents:

Un dels usuaris és el Josep Canals, de Sant Llorenç de Morunys. Ell mateix explica com va entrar a la prova pilot d’aquest sistema i quins avantatge té:

El Josep Canals surt a caminar 50 minuts cada matí i, quan arriba a casa, té programats 20 minuts més d’estiraments i exercicis de força, que ha de fer 5 dies a la setmana. Per tal de fer el seguiment, únicament s’ha de posar un rellotge i una cinta al pit. Després, via l’aplicació, passa la informació a Althaia i és la Núria qui ho supervisa i comprova que tot funcioni correctament. Així, s’estalvia dues hores diàries de desplaçament entre Sant Llorenç i Manresa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *