Al Solsonès la taxa d’atur ha augmentat en sis persones durant el mes de maig

Si ens fixem poble per poble, on més s’ha notat aquest augment és a Sant Llorenç de Morunys, que suma 4 desocupats; i Solsona, que en suma 3 i torna a superar la barrera del mig miler. Riner, amb dues persones; i Guixers, Lladurs i Odèn, amb una, també han vist com pujava la taxa d’atur.

Per contra, hi ha un total de 4 pobles on ha disminuït. Són Olius i Clariana de Cardener, amb dues persones; i Castellar de la Ribera i la Coma i la Pedra amb una.

Amb aquestes dades, l’atur a la comarca se situa en 609 persones desocupades, un 82% de les quals a la capital, Solsona.

Al conjunt de Catalunya, l’atur encadena el tercer mes consecutiu a la baixa i el número de desocupats és ara de prop de 482.000: un 3% menys.

En concret s’ha reduït en 15.368 persones. El director general de Relacions Laborals, Enric Vinaixa, es mostra optimista amb l’evolució del mercat de treball:

Vinaixa també celebra que l’atur hagi baixat en comparació amb el maig de l’any passat; una situació que no es produïa  des de feia 14 mesos:

Les persones afectades per un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació, un ERTO, també han baixat durant el mes de maig fins a les 112.000.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.