Xavier Novell: “L’Església de Solsona no pot ser, mai més, en cap dels seus espais, un lloc de terror per a ningú”

Després de fer públiques les conclusions de treball de la delegació que ha investigat els abusos sexuals al Bisbat, el prelat solsoní dedica la glossa del Full Diocesà a aquest tema, amb un escrit titulat “Mai més”. Posa de relleu que entre els anys 50 i 70 dos capellans de la diòcesi van abusar de vuit menors. D’aquests, els abusadors són difunts i tres de les víctimes també. Novell condemna els fets, demana perdó a totes les víctimes, els ofereix ajuda i es compromet a treballar per a evitar tot tipus d’abús a la diòcesi.

El bisbe de Solsona apunta que som hereus d’una cultura eclesial i social on la dimensió afectiva i sexual de la persona era un tabú i, per tant, silenciava qualsevol comportament abusiu per evitar l’escàndol. En aquest sentit, Novell subratlla que som fills d’una societat i d’una Església on s’han comès pecats gravíssims amb total impunitat i on les víctimes han patit tota la vida sense poder cercar cap tipus d’ajuda. Xavier Novell es compromet a canviar aquesta cultura i dotar els capellans i laics d’eines de prevenció i protecció. El prelat diu que l’Església de Solsona vol ser un hospital de campanya on tothom, sobretot els ferits afectivament, puguin trobar un lloc d’acollida i de guarició. També vol ser una ciutat de l’alegria on els infants trobin un entorn segur i els pares tinguin totes les garanties i absoluta tranquil·litat. Finalment, Novell apel·la a ser una escola de la misericòrdia on tothom pugui experimentar el poder alliberador i transformador del perdó de Déu.

Finalment, el bisbe de Solsona anima tots els fidels a rebutjar i condemnar els abusos sexuals i qualsevol tipus d’abusos; a donar suport a les víctimes, creient-les i comprenent-les, i a evitar qualsevol actitud, comportament o acte que lesioni la dignitat dels infants i dels adults vulnerables. En aquesta línia, convida tothom a una jornada de penitència el proper dia 28.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *