Unió de Pagesos reclama més serveis al món rural en la concentració de Pinós

Dissabte, desenes de pagesos d’arreu del país, representants del municipalisme i organitzacions de la societat civil es van reunir al centre geogràfic de Catalunya per reivindicar la igualtat d’accés als serveis públics per contrarestar el despoblament.

El manifest reclama servei de salut per a tots els pobles i que es garanteixi l’atenció domiciliària a la gent gran. Així mateix, demana que no es tanquin les escoles rurals i que es promoguin les escoles bressol públiques. Afavorir l’accés a l’habitatge, millorar les telecomunicacions i donar més dotacions de cossos de seguretat són algunes de les reivindicacions. Unió de Pagesos també ha posat l’accent en la igualtat de gènere i en els joves. Sentim la responsable de Medi Rural del sindicat, Raquel Serrat:

La concentració de Pinós forma part de la campanya de mobilitzacions #LaPagesiaDiuProu a causa de l’empitjorament de les condicions de treball al camp i l’estancament de les polítiques adreçades a la pagesia. Unió de Pagesos creu que cal reivindicar el valor social de l’activitat agrària i posar-la al centre del model de país. El sindicat agrari alerta que entre el 2009 i el 2020 a Catalunya s’han perdut prop de 6.000 explotacions agràries i que, en les existents, un 40% dels caps d’explotació tenen més de 65 anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *