Una trentena d’agents públics i privats del Solsonès i Cardona intercanvien experiències de desenvolupament local amb la Marina Alta

La setmana passada, empresaris, botiguers, polítics i tècnics del territori SolCar van participar en tres jornades als municipis valencians de Pego, Calp i Pedreguer per conèixer els projectes que impulsa l’Agència CREAMA en aquest territori en els àmbits de turisme sostenible, comerç, cooperació empresarial i formació professional.

S’ha parlat del paper de les unions de botiguers i les administracions per reforçar el comerç local, s’ha presentat una campanya exitosa de promoció del comerç local i s’han visitat comerços innovadors a Pego.

A Calp s’han conegut projectes de desenvolupament del territori vinculats a la formació professional. És el cas de la implementació d’un nou cicle formatiu de grau superior de navegació i pesca del litoral per donar resposta a les necessitats de relleu generacional del sector pesquer.

A Pedreguer s’ha conegut el projecte Xarxa Agrícola, a través del qual es dona sortida al producte local fruit de la cooperació entre els productors agrícoles i una empresa de supermercats. També s’ha conegut l’experiència de la creació del polígon industrial de Pedreguer, que ha fet palès que l’empresa és una part activa en el desenvolupament del territori a través de les polítiques de recursos humans i de responsabilitat social corporativa.

Abans d’arribar a la Marina Alta també es van conèixer estratègies de desenvolupament local vinculades al turisme sostenible a Deltebre.

Aquesta jornada d’intercanvi està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu en el marc dels programes de suport al desenvolupament local.

Reconeixements a la Festa de l’Empresariat

D’altra banda, en el marc de la Festa de l’Empresariat es van guardonar quatre establiments. Ca la Carme Gras va ser l’establiment comercial guardonat per la seva trajectòria mentre que aquest mateix premi en l’àmbit de la restauració va recaure en l’Hostal de Pinós. La cooperativa Klaab va ser reconeguda com a activitat empresarial emprenedora i Solsona Experience per la seva funció dinamitzadora.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *