Una dotzena de professionals voluntaris posen en marxa un servei gratuït de suport psicològic a Solsona

Són els que han respost a la crida de la Xarxa de suport mutu de Solsona. Qui consideri que se sent superat per l’angoixa, el neguit, la incertesa o la tristor per aïllament, ha de posar-se en contacte amb els Serveis Socials Bàsics del Solsonès trucant al 973 48 32 34. Allà faran un primer cribatge de la demanda i derivaran els usuaris a les psicòlogues voluntàries. Amb tot, aquesta xarxa no atendrà persones amb patologies mentals o que siguin ateses per altres serveis del circuit de salut mental, ja sigui el Centre Sanitari, Althaia, el CDIAP, el SIAD, el Sol del Solsonès o Amisol. Tampoc s’atendran les persones amb familiars ingressats per la Covid-19 o altres patologies greus.

En un principi, es preveu que cada usuari rebi entre dues i tres sessions. Si es detecta la necessitat de rebre més ajut, els psicòlegs seguiran un protocol per derivar-los al servei de salut mental corresponent.

Aquesta és una iniciativa de la Xarxa de suport mutu de Solsona i els Serveis Socials Bàsics del Solsonès amb el suport dels serveis de Salut Mental d’Althaia ubicats al Centre Sanitari.

D’altra banda, es recorda a la població que també pot fer ús de l’aplicació del Departament de Salut Gestió Emocional.cat així com del servei d’assessorament psicològic gratuït del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, trucant al 649 75 67 13.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *