Una dotzena de persones es concentren davant la comissaria dels Mossos en suport als dos joves citats a declarar per les pintades a l’exterior del local d’ERC

El CDR Solsonès havia convocat la concentració per a les 6 de la tarda de dimecres a través de Twitter. Aquesta setmana en aquesta xarxa social ha tornat a esclatar la polèmica que enfronta el Comitè de Defensa de la República amb Esquerra després que se cités a declarar els dos nois per coaccions. El CDR recorda que en una sentència del 2018 el Tribunal Europeu de Drets Humans diu que és il·legítima la censura de la llibertat d’expressió en un context polític.

Per la seva banda, l’alcalde republicà, David Rodríguez, ha argumentat també a través del seu compte personal a Twitter els motius de la denúncia interposada per l’Ajuntament. Assegura que el consistori defensa la llibertat d’expressió, opinió i manifestació com un dret fonamental que ha d’exercir-se cívicament. Però també subratlla que la pintada realitzada el 15 de gener a l’exterior de la seu d’Esquerra van comportar unes despeses per la reparació dels desperfectes a l’espai públic i que NO han de ser sufragades amb fons públics. David Rodríguez considera que la despesa l’han d’assumir els autors de l’acció, que van ser identificats la mateixa nit dels fets.

Qui també s’ha manifestat a Twitter sobre aquesta qüestió és la portaveu del grup municipal d’ApS-CUP, Pilar Viladrich. Ella és del parer que el dret penal hauria de ser sempre l’últim recurs. En aquest sentit, defensa que l’acció s’empara en la llibertat d’expressió i, en cas que hi hagi  hagut afectació a la via pública, considera millor recórrer a la via civil.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *