Una concentració davant de l’Ajuntament dona el tret de sortida a les mobilitzacions per la sentència del judici de l’1-O a Solsona

Desenes de persones, sobretot estudiants de secundària que han aturat les classes tan bon punt s’ha conegut la sentència, poc abans de 2/4 de 10 del matí, s’han concentrat a mig matí davant del consistori. Els estudiants també han tallat durant una estona l’avinguda del Pont per protestar contra la sentència del Tribunal Suprem que condemna el govern de l’1-O i els líders de l’ANC i Òmnium a penes d’entre 9 i 13 anys de presó.

La propera cita és avui a les 5 de la tarda a l’estació d’autobusos per anar cap a Barcelona a la manifestació. Es preveu tornar pels volts de la mitjanit. Qui vulgui fer uns altres horaris, pot anar dues hores abans de l’hora de la convocatòria al Camp del Serra per organitzar-se amb cotxes. Qui no pugui traslladar-se a Barcelona, hi haurà una nova convocatòria davant de l’Ajuntament de Solsona a les 8 del vespre. Acció Unitària del Solsonès emplaça la ciutadania a seguir les successives convocatòries a través de les xarxes socials de Tsunami Democràtic i CDR Solsonès. El CDR Catalunya ha emès un comunicat indicant que ara és l’hora de la desobediència i anima tothom a sumar-se a la mobilització permanent i a desafiar el règim des de la base. Asseguren que la República que vam escollir a través de les urnes és l’únic camí per aconseguir la llibertat, la del nostre país i la de les persones preses i exiliades.

A nivell institucional, l’Ajuntament de Solsona se suma a les accions coordinades pel món local representat per l’Associació de Municipis per a la Independència i l’Associació Catalana de Municipis. Així, demà a 2/4 de 9 del vespre el consistori solsoní celebrarà un ple extraordinari per mostrar el rebuig a la sentència del Suprem. Fins llavors, queda suspesa tota l’activitat institucional de l’Ajuntament. El dia 26 participaran a un acte amb alcaldes de Catalunya per mostrar la unitat i el suport del món local a les persones injustament condemnades. Així mateix, el consistori anima tothom a participar de les accions de mobilització convocades pel Tsunami Democràtic indicant que la desobediència civil pacífica és legítima. Algunes entitats, com és el cas de l’Associació de Festes del Carnaval, han emès un comunicat expressant la indignació davant d’una sentència que, afirmen, suposa un cop a la democràcia i a les llibertats i fan una crida en defensa de la llibertat d’expressió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *