Una aplicació del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya guanya el premi Ruralapps en la modalitat de ciutadania

Es tracta de Forest HEAT, una aplicació d’accés multiplataforma que permet fer seguiment i gestionar en línia els consums de biomassa. També es poden veure els consums d’energia de les calderes d’instal·lacions de municipis o de persones usuàries de la plataforma. L’app va sorgir d’una necessitat detectada conjuntament amb la Diputació de Girona. Actualment en fan ús una cinquantena de persones, sobretot organismes públics. Ho posa de relleu Fermí Garriga, coordinador de projectes basats en noves tecnologies del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya:

La consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, va presidir ahir a Manlleu el lliurament de guardons Ruralapps 2022 i els Premis PITA a la Innovació Tecnològica Agroalimentària. Va ser en el marc del Dia de la Innovació Agroalimentària i també es va commemorar el desè aniversari del premi Ruralapps. Aquest reconeix el treball de les empreses que han desenvolupat un programari funcional o solucions tecnològiques que contribueixen a la millora dels sectors agroalimentari, forestal o del medi rural o bé que faciliten l’accés a la informació en aquests àmbits a la ciutadania. Està dotat amb 4.000 euros en les modalitats de ciutadania i professional a més de 2.000 euros per a cada finalista.

La consellera Jordà ha destacat que la innovació és clau per fer més resilient el sector primari davant l’actual context d’emergència climàtica, molt tensat per la sequera. Creu que és imprescindible connectar el món agrari amb el món tecnològic per enfortir un sector que és la garantia d’un país cohesionat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *