Un grup de veïns del Pi de Sant Just inicia una recollida de firmes per demanar a l’Ajuntament d’Olius que actualitzi el pla urbanístic

El detonant ha estat que el consistori ha obert una quinzena d’expedients d’irregularitats urbanístiques que s’han detectat a la urbanització.

Els veïns han unit esforços per aturar l’inici d’expedients que l’Ajuntament està tramitant. Al·leguen que el POUM, el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, ha quedat obsolet, i que no s’adapta a les necessitats actuals. Posen com a exemple que la normativa no permet posar casetes o hivernacles en parcel·les no edificades i, si ho estan, s’han de situar a més de 5 metres del carrer. Pel que fa a la col·locació de pèrgoles, donaven per fet que en ser un element desmuntable no calia demanar permís a l’Ajuntament, tal com s’havia fet sempre. El grup d’afectats creu que l’Ajuntament s’hauria de posar al costat dels veïns per defensar aquesta modificació del POUM, sent conscients que qui té l’última paraula és Urbanisme. Jordi Tugas és un dels veïns afectats:

Des del consistori, l’alcalde, Antoni Márquez, ha explicat que no hi ha cap expedient tancat i nega que ja s’hagin tramitat sancions. De fet, assegura que abans de l’inici de l’obertura dels expedients s’havien enviat dos comunicats indicant que qualsevol modificació urbanística s’ha de consultar prèviament als serveis tècnics. Antoni Márquez:

L’alcalde d’Olius calcula que s’acabaran obrint una cinquantena d’expedients urbanístics, que s’aniran tramitant a mesura que els serveis tècnics tinguin disponibilitat per fer-ho. Amb tot, creu que entre el 80 i el 90% dels casos s’acabaran regularitzant sense sanció. Antoni Márquez veu inviable legalitzar construccions a menys de 5 metres de l’espai públic, en tant que aquesta qüestió ve marcada pel planejament urbanístic de la Generalitat. En canvi, creu que es pot estudiar la possibilitat d’incorporar determinats elements a les parcel·les sense construir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *