Un concert de Quico Pi de la Serra estrena la rehabilitació del Pati de la Casa Gran del Miracle

Tindrà lloc aquest dissabte a 2/4 de 7 de la tarda i s’emmarca en el Festival Itinera que promou l’Associació de Micropobles de Catalunya. El músic actuarà a la part central del pati mentre que el públic es repartirà a l’entorn de l’artista i al voltant dels diferents pisos del pati.

L’Ajuntament de Riner ha enllestit la segona i tercera fase de la restauració d’aquest element central de la Casa Gran, que s’ha fet accessible a tothom des de la plaça del Santuari. Després d’arranjar-ne els sostres i els terres, amb la complexitat que suposa treballar en aquest element patrimonial, ara ja és visitable i s’incorporarà a l’oferta de visites guiades del Miracle. L’alcalde de Riner, Joan Solà, destaca que ha estat un repte davant l’envergadura de la intervenció que, en les tres primeres fases ha costat uns 800.000 euros, una xifra que supera de llarg el pressupost municipal anual de Riner. El finançament s’ha cobert amb ajuts del Departament de Cultura i la Fundació La Caixa. A partir d’aquí, s’està treballant en el Pla Director de la Casa Gran, que permetrà saber detalls de l’origen d’aquesta construcció i anar-ne rehabilitant altres parts. Les properes seran la cuina, que es conserva intacta, un foc de rotllo, molt habitual en les cases de pagès de l’època, i els estables.

De forma més immediata, el mes vinent s’inaugurarà una nova sala d’exposicions temporals, habilitada amb les condicions de seguretat i il·luminació necessàries per poder acollir exposicions itinerants. La primera serà “Jocs i joguines a l’antiguitat”, produïda pel Museu d’Arqueologia de Catalunya. Amb tot, disposarà d’una part específica de Riner i el Solsonès amb joguines cedides per veïns de la zona.

Aquest dissabte hi haurà dues propostes musicals del programa d’aquest estiu “Riner és cultura”. A banda del concert de Quico Pi de la Serra del Festival Itinera, al matí, a 2/4 de 12, hi haurà una actuació del Festival Espurnes Barroques a l’església del Miracle. La Jove Capella Reial de Catalunya, dirigida per Lluís Vilamajó, interpretarà un programa articulat al voltant del Rèquiem de Joan Cererols. Es considera una obra cabdal de la literatura musical catalana del barroc, escrita pel compositor més insigne del barroc català i un dels màxims exponents de l’escola montserratina. Prèviament, assistiran als assajos alumnes de la ZER El Solsonès, de dues escoles de secundària de Solsona i Cardona i una cinquantena d’usuaris d’Amisol. Els dos concerts d’aquest dissabte són els principals reclams d’una desena de propostes d’un cicle amb diversos objectius. Els comenta l’alcalde de Riner, Joan Solà:

  La resta de programació seran dos concerts del Festival Itinera: el primer el 18 de juliol a Freixinet amb Richard White i el segon a Santa Susanna el 13 d’agost amb Mirla Riomar i Marcel Vallès. Les entrades es poden adquirir a festivalitinera.cat. A banda d’aquesta novetat, tornen al Miracle dos clàssics: l’Acadèmia Internacional de Música de Solsona, el 22 d’agost, i el FEMAP. En aquest cas, seran dues actuacions: el 17 de juliol actuarà el Cor de Cambra de Granollers i el 8 d’agost interpretaran Música Barroca de Flandes i Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *