Un cicle formatiu d’Arrels Secundària, primer grup escolar confinat al Solsonès

Són 22 alumnes d’edats compreses entre els 16 i els 18 anys i sis professors que han estat en contacte amb un positiu. Aquestes 28 persones estan en aïllament a l’espera de resultats al llarg del dia d’avui.

Al marge d’aquest grup, d’entre el centenar de testos realitzats la setmana passada s’han detectat 7 nous positius. Són pacients d’entre 20 i 40 anys amb símptomes lleus, algun dels quals és un contacte estret d’un positiu anterior. Amb tot, no hi ha cap nou ingrés hospitalari. La direcció del Centre Sanitari es refereix a un augment considerable de l’afectació del coronavirus en relació a la setmana anterior, fet que obliga a extremar encara més les precaucions.

El risc de brot de la regió sanitària de la Catalunya Central és molt alt i a Solsona, amb un índex de 114,68, és alt, segons el sistema de càlcul del grup de Recerca BIOCOM-SC de la UPC. Cal tenir en compte que en els municipis petits qualsevol petit increment dels contagis pot distorsionar aquestes dades. Malgrat això, l’alcalde de Solsona, David Rodríguez, fa una nova crida a no abaixar la guàrdia.

La CUP porta la confidencialitat de les PCR al Síndic de Greuges

Per la seva banda, Alternativa per Solsona-CUP ha presentat una queixa al Síndic de Greuges per la manera com s’estan duent a terme les proves PCR al Centre Sanitari. Tal com han anat posant de manifest en els plens del Consell Comarcal i de l’Ajuntament de Solsona, consideren que la realització dels testos a la via pública i a la vista de vianants i conductors, comporta una vulneració del dret a la intimitat, privacitat i confidencialitat dels usuaris.

L’Ajuntament de Pinell dona 600 mascaretes al Centre Sanitari

En un altre ordre de qüestions, l’Ajuntament de Pinell ha fet una donació de més de 600 mascaretes al Centre Sanitari. Són 600 del tipus FFP2 i 50 de quirúrgiques. Després de comprar-ne pel municipi i el personal de l’Ajuntament a partir d’un ajut de la Diputació de Lleida, n’ha adquirit pel Centre sanitari. L’alcalde, Benjamí Puig, emplaça la resta dels municipis de la comarca a sumar-se a aquesta iniciativa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *