Un centenar d’alumnes de quatre escoles del Solsonès participen a la Festa de l’Arbre

Infants de les escoles Arrels i Setelsis de Solsona, l’Institut Escola Vall de Lord de Sant Llorenç i l’escola de La Coma de la ZER El Solsonès han fet la visita habitual a la planta Knauf de Guixers i han plantat un centenar d’arbres a la zona d’on s’extreu el guix.

Com a novetat, aquest curs s’ha fet un treball de preparació del terreny de la zona de restauració de la mina de Sant Feliu del Guix per tal que sigui més fèrtil. La cooperativa d’educació ambiental Sàmara Natura ha impartit uns tallers de bombes de llavors, boles fetes amb una barreja d’argila, terra vegetal i llavors per reforestar aquest espai, una tècnica molt antiga que ja es feia servir a l’antic Egipte i que actualment s’utilitza molt al Japó.

La Festa de l’Arbre va néixer després dels incendis del 1998, que van arrasar 27.000 hectàrees a la Catalunya Central. Rep el suport dels Serveis Educatius del Solsonès, els Agents Rurals, els ajuntaments de Sant Llorenç, La Coma i Guixers i l’empresa Knauf. Per tal de garantir la continuïtat d’aquesta iniciativa d’educació ambiental, el Consell Comarcal, l’Ajuntament de Guixers i Knauf han signat un conveni que n’assegura el futur almenys els dos propers anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *