Territori concedeix prop de 37.000 euros en ajuts als ajuntaments del Solsonès per la neteja de carreteres afectades per la neu

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori ha injectat 300.000 euros en subvencions a 60 ens locals per cobrir part de les despeses de neteja de carreteres municipals afectades per la neu l’any passat. Contempla sufragar part de les tasques de retirada de neu i gel; l’adquisició, emmagatzematge i distribució de potassa o altres productes anticongelants; l’arrendament, posada a punt i adquisició de carburant de les màquines de neteja o les despeses de personal.

A la nostra comarca s’han beneficiat d’aquesta subvenció 12 dels 15 municipis, tots excepte Clariana, Navès i Pinell. Els ajuntaments amb més extensió i més septentrionals com Lladurs i La Coma són els que han rebut major dotació: uns 5.300 euros cadascun.

Els beneficiaris són municipis situats a una altitud superior a les de la resta de Catalunya que es poden veure més afectats per les nevades. Els ajuts serveixen per pal·liar les despeses recurrents que han d’afrontar aquests ajuntaments per mantenir les seves carreteres en bones condicions d’accessibilitat i també per contribuir a minimitzar els desequilibris territorials que els comporta la seva situació geogràfica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *