Solsona s’adhereix a les mobilitzacions mundials de la Setmana pel Clima amb una dotzena d’activitats a partir de dilluns

Reivindicar la preocupació per la situació d’emergència climàtica i sensibilitzar la població de la necessitat d’introduir canvis dràstics en el model de vida amb hàbits responsables són alguns dels objectius d’aquesta campanya. És una iniciativa que ha impulsat a Solsona la jove de 15 anys Núria Florensa, coneguda com la Greta Thunberg solsonina, però en la qual participen diferents entitats i ciutadans a títol particular.

La setmana començarà dilluns a la tarda davant l’Ajuntament amb activitats infantils, la presentació de la campanya i un minut de silenci per la Terra. I continuaran dimarts al vespre amb la projecció del documental de National Geographic i Leonardo Di Caprio Antes de que sea tarde, a la biblioteca. Dijous a la tarda el mateix equipament acollirà les xerrades “El perquè de l’emergència climàtica”, a càrrec de Francesc Sardà, i “El que jo menjo afecta tothom?”, amb Lluís Codina. Divendres, hi haurà més activitats infantils i una exposició sobre els plàstics a la plaça del Camp, una cercavila amb els Gegants de l’Hort, i un parlament a la plaça Major. A més, el dimarts es proposa a la ciutadania vestir-se amb una samarreta verda o blava, i dimecres, penjar roba d’aquests colors a balcons i finestres.

Amb aquesta iniciativa Núria Florensa, estudiant de primer de batxillerat científic de l’Institut Francesc Ribalta, creu que el missatge pel qual es manifesta cada divendres davant l’Ajuntament arribarà més fàcilment a les famílies i altres col·lectius:

A Solsona Florensa ha impulsat la creació d’un col·lectiu Fridays for Future, del qual formen part una vintena de persones, entre joves i adults, i entitats. També participen en l’organització de la Setmana pel Clima el Grup de Natura del Solsonès, el Casal Popular La Fura, els Gegants de l’Hort i els Gegants de Bertrans, l’Àtic Taller Musical i la Coopmunitat amb la col·laboració de la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament. Durant la setmana vinent hi haurà mobilitzacions per reclamar mesures urgents en la lluita contra el canvi climàtic a ciutats d’arreu del món coincidint amb la Cimera sobre l’Acció Climàtica de l’ONU a Nova York.

        

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *