Solsona recupera la festa del Corpus amb l’esquelet tradicional després de la pandèmia

Serà el cap de setmana del 18 i el 19 d’aquest mes amb cercavila del pregoner, els gegants i l’Orquestra Patinfanjàs dissabte al migdia, la roda de foc dissabte a la nit i la baixada i pujada d’autoritats acompanyades de la manifestació gegantera, diumenge.

El de Solsona és un dels Corpus més antics del país, documentat des del 1331. Els elements més identificatius són la baixada del bestiari de foc, amb el ball del drac i la roda de foc, dissabte a la nit; els ballets tradicionals després de la processó de diumenge i la catifa de flors i serradures amb missatge de reivindicació social que elabora l’Agrupament Escolta i Guia Pare Claret a la plaça de Palau el matí de diumenge.

Al marge de l’esquema tradicional, entitats i institucions han programat una vintena més de propostes lúdiques i culturals que es poden consultar al web solsonalafesta.net. Les convocatòries amb més accent local són l’obra “Lo del bisbe” de Lacetània Teatre, els propers tres caps de setmana, i el concert a la plaça de Sant Joan del divendres 17 a la nit titulat “Autoretrat. Monogràfic de l’obra de Joan Roure i Jané”. Anirà a càrrec de la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona amb la col·laboració de Montserrat Isanta, Marc Anglarill i l’Orfeó Nova Solsona. El dissabte de Corpus a la tarda, la Catedral acollirà un concert del Cor de Barcelona amb 7 formacions dirigides per Miquel Àngel Arias i Soler. Finalment, el diumenge de Corpus a les 5 de la tarda davant de l’Ajuntament hi haurà una jornada castellera amb els Castellers de Sabadell, els Tirallongues de Manresa i els Margeners de Guissona.

El programa de Corpus es pot consultar en línia però també se n’ha fet un tiratge molt reduït de 50 exemplars en paper per a qui no tingui accés digital. Es podrà recollir a partir de la setmana que ve a l’Oficina d’Atenció Ciutadana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *