Solsona prepara un Carnaval de prevenció d’agressions sexistes i LGTBIfòbiques

Ho farà amb la campanya “Treu la màscara a les violències”, que consistirà en diferents accions d’atenció, sensibilització, formació i assessorament.

Al número 37 del carrer del Castell, on hi ha la botiga del Carnaval, s’hi obrirà un Punt Lila fix. Funcionarà el Dijous de Carnaval d’11 de la nit a tres de la matinada i divendres i dissabte de 12 de la nit a 4 de la matinada. Serà un espai d’informació i assessorament en l’àmbit de la prevenció de les agressions masclistes en entorns d’oci. A més, actuarà com a punt d’atenció per a les persones que hagin patit una agressió. S’hi donarà orientació i acompanyament a possibles víctimes i s’activaran altres serveis en cas que sigui necessari. D’altra banda, en els actes de la Sala Polivalent, la Junta del Carnaval assumirà les funcions d’aquest servei, de manera que si algú pateix una agressió o n’és testimoni, podrà acudir-hi.

Prèviament a l’inici de la festa, a través de les xarxes socials del Carnaval i les institucions locals es difondran vídeos i imatges de sensibilització contra les violències masclistes en contextos d’oci.

Per tal de preparar la campanya, la Junta de Carnaval ha rebut una formació. Se n’oferirà una altra a les comparses i a la població en general aquest dissabte de 2/4 de 12 a dues.

“Treu la màscara a les violències” és una iniciativa coordinada des de la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Solsona, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal, l’Associació de Festes del Carnaval i l’entitat de coeducació rural El Rebombori. Entre d’altres, també hi donen suport Creu Roja, a través del projecte “Espacio Propio”, i la Diputació de Lleida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *