Solsona incrementa el pressupost en 868.000 euros per fer front a l’increment de la factura elèctrica amb l’oposició de la CUP i el PSC

El regidor d’Hisenda, Ramon Xandri, va defensar que la segona modificació de crèdit de l’any reforçarà diverses partides que depenen de l’energia elèctrica com el bombeig de la xarxa d’abastament d’aigua, que suposa un 30% de la factura elèctrica de l’Ajuntament, la de l’enllumenat públic, que implica un 30% més i diversos equipaments. Xandri ha explicat que el consistori està prenent diverses mesures per reduir el cost i el consum de llum, com el canvi de companyia elèctrica, intentar acollir-se a un acord marc de l’Associació Catalana de Municipis,  o prioritzar inversions que impliquin un estalvi de la factura de la llum. El regidor d’Hisenda defensa que ja estan donant fruit ja que la previsió de despesa de llum del primer semestre de l’any era de 300.000 euros i se n’han estalviat 40.000. És per això que argumenta que l’increment del cost de la factura elèctrica no ha agafat l’Ajuntament per sorpresa. Amb tot, destaca que les perspectives de futur pel que fa a la conjuntura econòmica no són optimistes. Ramon Xandri:

Junts per Solsona hi ha votat a favor en tant que considera que les propostes de modificació de crèdit són beneficioses per a la ciutadania. Amb tot, Marc Barbens ha volgut puntualitzar que la millora de la plaça del Camp que s’hi contempla no és la intervenció global. Pel que fa al pàrquing d’autocaravanes, assegura que s’està anant tard i tampoc veu clara la ubicació. Tot i donar-hi suport, Barbens acusa el govern de manca de previsió:

El grup més crític ha estat la CUP. Alternativa per Solsona també considera que l’executiu ha actuat tard en matèria d’estalvi energètic. També lamenta que no desestimés adherir-se a l’acord marc de l’ACM tal com ho va fer el Consell Comarcal a través d’un informe tècnic negatiu. Els cupaires tampoc no veuen clara la fórmula de destinar una subvenció finalista del tanatori a una modificació de crèdit via romanent de tresoreria. Aquest tema va provocar una enganxada entre Ramon Xandri i els regidors de la CUP. Xandri els va retreure que estan en contra dels tècnics municipals mentre que ell en va defensar la seva tasca. Els regidors d’Alternativa per Solsona van considerar aquesta manifestació completament fora de to i van defensar que ells intenten aplicar una visió crítica, tant al ple com preguntant als tècnics municipals. La portaveu de la CUP, Pilar Viladrich, desgrana els motius principals pels quals no donen suport a la modificació de crèdit:

Tampoc hi va votar a favor el PSC. Mohamed el Mamoun denuncia falta de confiança amb el govern i emplaça l’executiu a anar més enllà en actuacions en matèria d’estalvi energètic:

D’altra banda, el ple d’ahir al vespre va desestimar la proposta de revisió de preus de la construcció del tanatori sol·licitada per l’empresa constructora. Per unanimitat, també es va formalitzar l’adhesió al Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central pel període 2023-2027 i es va aprovar una moció en defensa dels jutjats de pau.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *