Solsona i Odèn encara no tenen pacte tancat a menys de 24 hores del ple de constitució

Les formacions treballen a contrarellotge per llimar les diferències de cara a la investidura de demà.

A l’Ajuntament de Solsona, demà a les 12 del migdia hi haurà el ple de constitució. Tot apunta que Judit Gisbert serà investida alcaldessa, però caldrà veure si en minoria, només amb els vots dels 5 regidors d’Esquerra Republicana, o amb el suport de la CUP, que té dos regidors, i amb qui sembla que té més probabilitats de ser soci de govern. Els altres dos grups amb opció de pacte són Treballem per Solsona, amb Marc Barbens, i Junts per Solsona, amb Elis Colell, tots dos amb tres regidors, que previsiblement aniran a l’oposició.

On també hi ha els pactes a l’aire és a l’Ajuntament d’Odèn. Amb tota probabilitat, Albert Solé, d’Acord Municipal, continuarà tenint la vara d’alcalde a partir de demà. Però els tres regidors obtinguts no són suficients i caldrà estar pendents de si reediten el pacte amb Pere Vilaginés, de Compromís per Odèn, que té 2 regidors. A l’oposició, tot apunta que hi haurà els dos regidors d’Independents per Odèn-Ara Pacte Local amb Xavier Vilaseca al capdavant. La resposta, demà a les 6 de la tarda.

La majoria de plens de constitució se celebren demà a les 12 del migdia, l’hora oficialment establerta. Amb tot, com que la majoria d’ajuntaments del Solsonès comparteixen el personal de secretaria i aquest ha de ser-hi present, durant tota la jornada hi haurà plens arreu de la comarca. L’alcalde més matiner serà el de Sant Llorenç, Francesc Riu, a les 9 del matí, seguit de Josep Maria Casafont a Navès a 2/4 de 10. Tots dos continuen en el càrrec. A les 10 s’estrenarà Gerard Bajona a La Coma mentre que Marià Torra seguirà a La Molsosa. A 2/4 de 12 Benjamí Puig revalidarà l’alcaldia de Pinell per 4 anys més. El gruix més important serà a les 12: al marge de Solsona, Isabel Torres rebrà la vara d’alcaldessa de Torà, Marta Comitre la d’Olius, Joan Solà la de Riner i Jordi Selga la de Guixers. Una mica més tard, a la una, es constituiran els ajuntaments de Lladurs, amb Daniel Rovira com a alcalde, i Pinós, amb Xavier Vilalta. Ja a la tarda, a les 4, es constituiran els ajuntaments de Clariana, amb Íngrid Melero al capdavant, i Llobera. Finalment, a les 6 de la tarda, serà el torn d’Albert Solé a Odèn, Josep Puig a Biosca i Claustre Sunyer a Castellar de la Ribera.

Com que ens és materialment impossible de ser a tot arreu, nosaltres us oferirem en directe la transmissió del ple d’investidura de l’Ajuntament de Solsona demà a les 12 del migdia. Qualsevol novetat sobre els pactes electorals que es pugui produir abans de demà al migdia, us la farem arribar a través de les nostres xarxes socials.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *