Solsona i la comarca fan costat als set membres dels CDR empresonats ahir

Ahir a la tarda la reacció popular i institucional contra la decisió de l’Audiència Nacional d’ordenar presó incondicional per als independentistes detinguts dilluns per la Guàrdia Civil va ser immediata. Primer al Ple del Consell Comarcal es va aprovar votar amb caràcter d’urgència una moció presentada pel conseller de la CUP, i s’hi va donar suport unànimement. Tot seguit, a les 8 del vespre, una vuitantena de persones es van concentrar davant l’Ajuntament convocades per l’ANC. “Ho tornarem a fer! Llibertat preses” era el missatge de la pancarta de la mobilització. Sentim Tate Segués, representant de l’Assemblea:

Aquesta acció de protesta va acabar amb una manifestació silenciosa fins davant de la caserna de la Guàrdia Civil com a mostra de rebuig a l’actuació del cos aquests dies.

Finalment, el Ple municipal també va donar llum verda a la moció presentada per Alternativa per Solsona-CUP, introduïda en l’ordre del dia també amb caràcter d’urgència. Sentim alguns dels acords adoptats en boca de la portaveu cupaire, Pilar Viladrich:

Tant Esquerra Republicana com Junts per Solsona van votar favorablement al text, si bé la regidora Isabel Pérez va fer-hi algunes correccions de tipus formal, igual com havia fet prèviament al Consell. Per contra, com era de preveure, la regidora socialista, Encarna Tarifa, va posicionar-s’hi negativament. Així ho va argumentar:

La moció aprovada pel consistori destaca la importància de manifestar-se quan es vulneren drets fonamentals i s’aplica la força i el poder judicial per reprimir l’adversari polític i pretén generar falsos relats de violència terrorista.

Els actes populars continuaran els propers dies coincidint amb el segon aniversari de la consulta del primer d’Octubre. Amb el lema “Ho tornarem a fer!” les entitats independentistes aplegades sota Acció unitària del Solsonès organitzen un cinefòrum diumenge al vespre a la Sala Polivalent, una encartellada popular dilluns al vespre a la plaça de l’U d’Octubre i una manifestació unitària al mateix lloc dimarts a les 7 de la tarda. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *