Solsona i Cardona acolliran la setmana que ve un Congrés sobre el neolític mitjà a Catalunya

L’organitzen el Museu de Solsona, l’Institut de Recerques envers la Cultura de Cardona i el Grup de Prehistòria del Solsonès i està obert a tothom. Tindrà lloc entre el dijous 12 i el dissabte 14 i s’hi presentaran una trentena de pòsters. La directora tècnica del Museu de Solsona, Lídia Fàbregas, explica l’objectiu d’aquesta iniciativa:

El primer dia, el dijous 12, la sala polivalent acollirà la jornada de treball més tècnica. Es dividirà en quatre grans blocs: poblament, economia, societat simbolisme i altres realitats. A partir d’una ponència inicial en la qual s’exposarà l’estat de la qüestió actual, es donarà pas a la presentació de recerques concretes més recents. Cada bloc es tancarà amb un debat que s’enregistrarà i del qual en sortiran les propostes de futur.

La segona jornada, el divendres 13, es farà una sortida de camp a la Vall Salina de Cardona, pensada per donar a conèixer l’explotació de la sal durant el neolític mitjà en aquest punt geogràfic. Finalment, el dissabte 14 hi haurà dues xerrades per donar a conèixer el neolític mitjà a la nostra zona a partir dels estudis propis realitzats. Una la farà el Grup de Prehistòria del Solsonès a les 6 de la tarda al Centre Cívic de Cardona i l’altra, la de l’Institut de Recerques envers la Cultura de Cardona, serà a les 8 del vespre a la sala dels Sants Màrtirs del Museu de Solsona.

El Congrés del neolític mitjà de Catalunya té per ara una quarantena de persones inscrites, però qui ho vulgui s’hi pot apuntar a través del web museusolsona.cat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *