Solsona FM fa balanç dels incendis d’aquest estiu a la comarca

Aquest dissabte a les 12 del migdia el Plaça Major analitza des de diferents punts de vista els focs de Castellar i Lladurs de mitjans de juny

El 15 i el 16 de juny el Solsonès va patir el pitjor episodi d’incendis d’aquest estiu. Castellar de la Ribera i Lladurs van rebre’n les conseqüències més dures. Quatre mesos més tard, farem balanç del que va passar a través d’un reportatge monogràfic. Volem saber com estan les persones que es van trobar a casa soles i envoltades pel foc: hem parlat amb la Lídia Fàbregas, de Junyent, i el Ramon Torramorell, de Can Mas, tots dos de Castellar de la Ribera. En un moment d’emergència com aquest és clau el paper de les ADF i és per això que sabrem com ho van viure Armengol Riart, president de l’ADF Sòl Verd –que comprèn Castellar de la Ribera- i Marc Vila de l’ADF Alt Solsonès, corresponent a Lladurs. Coneixerem l’opinió dels alcaldes d’aquests dos municipis, Daniel Rovira i Maria Claustre Sunyer. També volem saber com es prenen les decisions des dels cossos d’emergència i quin paper hi té cadascú a través del cap de la Regió d’Emergències Centre dels Bombers, Santi Lleonart, i el cap dels Agents Rurals al Solsonès, Jordi Carrasco. L’apunt científic li posarà Mario Beltrán, enginyer forestal expert en la gestió del risc d’incendi forestal del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya.

Parlarem a fons dels incendis de Castellar i de Lladurs, de com van viure l’experiència; de factors com la simultaneïtat i la coordinació; farem un balanç més tècnic i global, però també de prevenció i de com s’encara el futur des del punt de vista dels diversos agents implicats.

El Plaça Major monogràfic sobre els incendis al Solsonès d’aquest estiu s’emetrà dissabte a les 12 del migdia al 107.5 de la FM (repetició dimecres a les 11 del matí). Just després de la seva emissió podreu trobar tant el reportatge com totes les entrevistes completes a l’apartat de Programes/Plaça Major, amb enllaç directe a través d’un bàner a la portada de solsonafm.media.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *