Solsona executarà una vintena d’actuacions per dinamitzar el comerç i el mercat abans de final d’any

S’emmarquen en un projecte integral amb un pressupost de 600.000 euros que es finançarà amb un ajut de 400.000 euros dels fons europeus Next Generation a través del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme. Ahir al vespre hi va donar llum verda el ple per unanimitat. La instal·lació de taquilles intel·ligents per recollir comandes fora de l’horari comercial, ajudar els comerciants a fer una transformació digital o col·locar endolls en diversos punts de la ciutat de cara a les fires són algunes de les 18 actuacions programades. Són intervencions amb alt component en digitalització, accessibilitat i sostenibilitat que volen fer més agradable l’experiència de compra. Els grups de l’oposició han felicitat la feina dels tècnics de l’Agència per aconseguir la subvenció. En la mateixa línia s’expressa l’alcaldessa de Solsona, Judit Gisbert:

Tot i votar-hi a favor, l’oposició critica la falta de participació i el fet que el govern no els avancés la memòria del projecte. Marc Barbens, portaveu de Junts per Solsona:

En la mateixa línia, Junts, la CUP i el PSC han lamentat la forma com s’ha fet el procés participatiu sobre la transformació integral de la plaça del Camp. Pilar Viladrich és la portaveu d’Alternativa per Solsona:

Hi coincideix el regidor del PSC Mohamed el Mamoun:

Pel que fa a la modificació de crèdit necessària per executar el projecte, hi van donar suport tots els grups excepte Junts per Solsona, que s’hi va abstenir.

Aquest matí han presentat els detalls de la intervenció en roda de premsa, l’alcaldessa, Judit Gisbert; el regidor de Desenvolupament Local, Ramon Montaner; la directora de l’Agència, Glòria Domínguez; i el president de la Unió de Botiguers, Francesc Ester. Domínguez ha desgranat les actuacions del projecte i ha destacat la importància del teixit comercial per la vitalitat de Solsona:

Des de la UBIC, Francesc Ester s’ha mostrat satisfet per poder disposar d’aquesta subvenció que permetrà executar algunes actuacions que fins ara havien quedat en un calaix per manca de pressupost.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *