Solsona és el municipi de la Catalunya Central amb millor volum d’habitatges destinats a polítiques socials

Amb 449 immobles dels 3.766 totals, és qui s’acosta més a l’objectiu de solidaritat urbana del 15%, amb una ràtio de l’11,9%.

Segons les conclusions de les jornades territorialitzades de la Secretaria d’Habitatge i Inclusió Social del Departament de Drets Socials, la Catalunya Central necessitarà prop de 9.000 habitatges per destinar-los a polítiques socials en els propers 20 anys. La Generalitat ha identificat nou municipis amb demanda forta i acreditada, on viu el 50% de la població. A part de Solsona, hi ha les capitals de comarca, Manresa, Vic i Berga; Sant Fruitós de Bages; i els municipis osonencs de Manlleu, Torelló, Tona i Calldetenes.

El Pla Territorial Sectorial d’Habitatge, el full de ruta de les polítiques d’habitatge a Catalunya, marca que el 2042 les poblacions amb una demanda residencial forta i acreditada han de poder ampliar aquest parc d’habitatges fins al 15%. En el conjunt de la Catalunya Central caldran 14.000 pisos i actualment només n’hi ha el 8% del total. Solsona i Sant Fruitós de Bages són els que tenen més percentatge d’habitatge social, fregant el 12%, seguits de Manresa i Vic amb un 9%. A la cua hi ha Tona, al 4%, i Manlleu, Calldetenes i Berga, amb un 5.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *