Solsona converteix les antigues basses de la depuradora en un espai per a la ciutadania
A partir de diumenge, la zona de passeig del riu Negre es podrà complementar amb una visita lliure a la primera llacuna. A proposta del Grup de Natura del Solsonès, l’Ajuntament de Solsona ha millorat el drenatge de les llacunes, hi ha plantat nova vegetació aquàtica i hi ha instal·lat una illa flotant. Això permetrà que l’aigua que surt de l’actual depuradora passi per aquestes basses i se’n millori la qualitat abans de tornar al riu Negre. L’actuació ha tingut un cost de 51.500 euros, amb una subvenció de 40.000 euros per part de l’Agència Catalana de l’Aigua. Aquest matí n’han visitat les instal·lacions el director de l’ACA, Samuel Reyes; l’alcaldessa de Solsona, Judit Gisbert; regidors i biòlegs del Grup de Natura del Solsonès i de l’empresa Phragmites, encarregada de la naturalització. El responsable de l’ACA, Samuel Reyes, explica els avantatges ambientals d’aquesta actuació:
Ho explica a nivell tècnic Josep Illa, de l’empresa Phragmites:
El biòleg del Grup de Natura del Solsonès Ferran Fontelles posa un exemple de les millores ambientals que suposa la naturalització de les basses:
Per la seva banda, l’alcaldessa de Solsona, Judit Gisbert, posa de relleu el vessant més social de l’actuació:
A partir de diumenge, coincidint amb la visita de la Setmana de la Mobilitat Sostenible, un dels 5 aiguamolls quedarà obert de 8 del matí a 8 del vespre. La regidoria de Medi Ambient també té previst organitzar-hi activitats d’educació ambiental en col·laboració amb Sàmara Natura.