El Consell del Solsonès desbrossa diversos camins de la xarxa de senderisme de la comarca

S’han prioritzat els que estaven impracticables o que requerien una neteja urgent per garantir-ne la seguretat, ja que són bastant utilitzats. S’ha començat per aquells que donen accés  a espais amb un destacat valor cultural i natural. En concret, s’han desbrossat més de 14.000 metres quadrats de senders de quatre municipis amb un cost de 7.000 euros finançats a través d’un ajut del Departament de Territori i Sostenibilitat.

A Guixers s’ha actuat en tres camins: el de la torre de la Corriu al pont Cabradís, el dels Llengots al pont de cal Ballarà i el dels Llengots a Castelltort vell a la rasa del Forat. A Odèn s’han desbrossat el camí de la font del Vermell, el del riu Fred a Cal Quel i el d’Emprius a Odèn. Les actuacions a Riner han estat al camí de Cal Clot, el del Solé Brocó al Vilà i el de Cal Sait a Cal Fuster Cabot. Finalment, a Solsona s’han desbrossat el sender del pont de la Frau, dos trams del del Miracle, el de la Creu Blanca i el de Torrent Ribalta.

L’Oficina de Turisme del Solsonès té catalogades i classificades 74 rutes a peu i 20 en bicicleta que transcorren per camins no rodats i senders de titularitat municipal que comuniquen els nuclis de població amb espais d’interès paisatgístic, arquitectònic i cultural. A nivell comarcal, s’està treballant en la catalogació, revalorització i accessibilitat d’aquests senders.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *