Solsona commemora 425 anys de ciutat amb l’estrena d’un documental

Aquest divendres, l’Ajuntament, el Museu Diocesà i Comarcal i l’Orfeó Nova Solsona han programat tres propostes culturals gratuïtes que seran els actes centrals de l’efemèride. A 2/4 d’11 de la nit, a la plaça de Sant Joan, es projectarà l’audiovisual “Vella Solsona”, produït pel consistori i Omen, la productora dirigida pel solsoní Arnau Abella. Es tracta d’un documental amb vocació divulgativa. Ho explica el seu director:

Participen al documental diversos experts, entre els quals el director de l’Arxiu Comarcal, Jordi Torner, i l’expert en restauració de monuments i història de l’arquitectura, Carles Freixes. Eduard Gener hi aporta la part musical mentre que la veu en off del documental és la de Clara Corominas.

Abans de la projecció de l’audiovisual, a les 9 del vespre, també a la plaça de Sant Joan, l’Orfeó Nova Solsona tanca el cicle de concerts d’estiu amb un espectacle de música del Renaixement titulat “In mani dei catalani”, a càrrec de l’ensemble La Caravaggia El recital l’integren una trentena de peces del segle 16 interpretades per instruments de vent i percussió.

Però els actes dels 425 anys del títol de ciutat començaran divendres a les 7 de la tarda. El Museu proposa una mostra al carrer titulada “Arqueologia del punt de vista”, un itinerari guiat per diferents punts patrimonials de la ciutat vistos des de l’objectiu dels primers artistes que van voler immortalitzar Solsona. El recorregut començarà a la placeta de l’edifici Àries de l’avinguda del Pont. Serà un tast de l’exposició temporal que el Museu inaugurarà per Festa Major sota el títol “Aguaitant Solsona. Memòria gràfica de la ciutat fins al 1927”. Es tracta d’un viatge per la memòria visual de Solsona des de la primera fotografia que es coneix fins a principi del segle 20. Per participar a l’itinerari guiat de divendres, es recomana inscripció prèvia trucant al 973 48 21 01 o bé per correu electrònic a museu@museusolsona.cat.

      

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *