Solsona aprova congelar les taxes i els impostos de cara a l’any que ve

Ho va fer ahir al vespre en un ple extraordinari. L’equip de govern portava pocs canvis per les ordenances fiscals del 2023. El regidor d’Hisenda, Ramon Xandri, n’explicava els motius:

Ramon Xandri va anar desgranant els motius de les modificacions i incorporacions. Va explicar que es recupera la bonificació de la totalitat de l’impost de vehicles per als cotxes amb matrícula de vehicle històric segons la nova legislació. Pel que fa als serveis funeraris, el consistori oferirà directament cinc models de fèretres, amb preus més baixos que implicaran un estalvi d’entre 300 i 400 euros en els models més estàndards.

Xandri s’ha mostrat satisfet de les converses de les últimes setmanes amb els grups de l’oposició per recollir aportacions sobre les ordenances fiscals. Amb tot, el rebuig de les propostes, entre altres qüestions, ha motivat el vot negatiu de l’oposició en bloc als impostos i taxes per a l’any que ve.

Des de Junts per Solsona, el seu portaveu, Marc Barbens, criticava la poca política fiscal de l’equip de govern i assegurava que en els darrers anys la dinàmica era la mateixa:

La formació de Barbens demanava augmentar la bonificació per la instal·lació de plaques fotovoltaiques, que actualment és del 50%, i suprimir la taxa per tinença de gossos, ja que consideren que desincentiva que els propietaris els censin. Tampoc els convencen les explicacions sobre la bonificació dels vehicles històrics ni alguns aspectes relacionats amb els preus públics de les piscines municipals.

Per la seva banda, Pilar Viladrich, d’Alternativa per Solsona-CUP demanava, un any més, l’aplicació d’una tarificació progressiva entre d’altres mesures de caire social: .

Els cupaires critiquen que l’Ajuntament no s’adapta a l’evolució de la societat i a les crisis sanitària i climàtica. Entre altres qüestions, proposen imposar un recàrrec del 50% a l’IBI als tenidors de pisos buits, tal com fa l’Ajuntament de Manresa, i demanen una política valenta per cobrar IBI dels immobles de l’Església que no estan dedicats al culte.

Pel que fa a la proposta del PSC que recollíem ahir d’imposar un recàrrec de 500 euros anuals als propietaris de pisos buits i destinar aquests ingressos a rebaixar el rebut d’escombraries i a comprar pisos per destinar a habitatge social, aquesta ha estat rebutjada. Ramon Xandri va argumentar que la llei no permet aplicar aquesta mesura en tant que és un tribut que depèn de la Generalitat. El regidor del PSC, Mohamed El Mamoun hi discrepa:

   En el ple d’ahir també es va ratificar l’acord de la Junta de Govern per demanar una subvenció al programa Next Generation. Es tracta del projecte de millora i rehabilitació de la xarxa d’aigua per reduir les pèrdues al sector de Santa Llúcia, pressupostat en prop de 127.000 euros. Aquest punt va rebre el suport de l’equip de govern i Junts i l’abstenció de la CUP i el PSC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *