Sis municipis del Solsonès entren avui en fase d’emergència per sequera

Són els situats al centre i est de la comarca: Solsona, Olius, Navès, Clariana, Riner i Pinós. Ho fan conjuntament amb les àrees de Barcelona i Girona en tant que els embassaments del sistema Ter-Llobregat es troben per sota del 16%. Les restriccions, decretades avui però vigents a partir de demà, es tradueixen en una despesa d’aigua de 200 litres per habitant i dia; i la reducció del 80% del consum a l’agricultura; del 50% a la ramaderia; i del 25% a la indústria. També es prohibeix l’ús de l’aigua per regar zones verdes, netejar vehicles o reomplir piscines. I aquells equipaments esportius que vulguin reomplir-les, hauran de compensar la despesa d’aigua amb el tancament de les dutxes.

Pel que fa als tres municipis de la Vall de Lord, Sant Llorenç, Guixers i La Coma, segueixen en la fase d’excepcionalitat.

Mesures a Solsona

En clau més local, des del Servei Municipal d’Aigües de Solsona es posa èmfasi en trobar els punts de la xarxa per on es perd aigua. Ho destacava en el darrer ple el regidor de Serveis Municipals, Joan Parcerisa:

Paral·lelament, s’està fent un control exhaustiu de consums dels abonats comparant-ho amb les dades del padró. Fa unes setmanes es van enviar cartes personalitzades a les llars que superen el consum màxim permès i també un document informatiu als titulars d’indústries i granges. Joan Parcerisa es mostra satisfet en tant que això ha permès corregir alguns aspectes que no estaven prou ajustats a la realitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *