Sant Llorenç prohibirà el mobiliari amb publicitat en terrasses de bars i restaurants

L’objectiu és millorar la imatge del poble. L’Ajuntament ha inclòs per primera vegada aquest impost en les taxes per al 2020 amb la intenció que els establiments vagin eliminant el mobiliari amb publicitat comercial. Durant aquest any es bonificarà un 50% de la quota als establiments que optin per fer el canvi al nou material. Aquesta rebaixa també s’aplicarà als establiments que ja disposen del mobiliari correcte. A partir del 2021, però, les taules i cadires de les terrasses de bars i restaurants no podran contenir publicitat i caldrà presentar prèviament una proposta del mobiliari que es vol col·locar a l’Ajuntament per tal que hi doni el vistiplau.

L’altre canvi destacat en les ordenances fiscals és l’increment de l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres en un 0,2%, fet que el situa al 2,8%. N’explica els detalls l’alcalde de Sant Llorenç, Francesc Riu:

En la mateixa línia, l’impost sobre vehicles de tracció mecànica tindrà una bonificació per als vehicles ECO o de zero emissions i del 50% pels històrics o de més de 30 anys.

La taxa de la piscina municipal s’apuja fins als 4 euros per a adults amb bonificacions del 20% en els abonaments i cursets de natació de persones empadronades; del 25% en el mateix concepte per a famílies nombroses  o monoparentals; i del 50% en el preu de l’entrada general per a les persones que acudeixin a les instal·lacions a partir de les 4 de la tarda. D’altra banda, Sant Llorenç també ha regulat la taxa de recollida d’escombraries per a establiments mentre que la dels habitatges es manté. També s’han congelat l’IBI i el clavegueram.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *