Sant Llorenç millorarà la seguretat de l’entrada a la vila i la connexió amb la via verda cap a la Llosa

L’Ajuntament també s’ha acollit a una línia d’ajuts del Servei Català de Trànsit per projectes de pacificació del trànsit i reducció de la sinistralitat. La intervenció consisteix en la consolidació de la vorera entre l’Oficina de Turisme i l’inici de la via verda així com de l’ordenació de l’accés del carrer Anselm Clavé amb la carretera C-462, situat en aquest mateix indret.

L’Ajuntament de Sant Llorenç destaca que la massificació de les activitats aquàtiques a la zona del pantà ha creat una nova mobilitat que genera problemes d’aparcament i també persones que es traslladen del poble a aquesta zona a peu o en bicicleta generant situacions de perill per atropellament. Un cop habilitada la via verda cap al pantà de la Llosa, queda pendent un tram per arranjar de 180 metres lineals de llargada entre la sortida del poble i la bàscula. El paviment, que es troba en molt mal estat, se substituirà per un de regular i antilliscant i s’ampliarà. Al pont sobre el torrent de les Salines s’adequarà la cuneta per generar una àrea enjardinada que no suposi un risc per als ciclistes. L’actuació es complementarà amb la instal·lació de fanals led solars i es senyalitzaran les voreres amb peces podotàctils i s’instal·laran panells informatius en Braille per a les persones amb discapacitat visual.

D’altra banda, l’actuació contempla millores en l’accés al carrer d’Anselm Clavé des d’aquesta entrada al poble, amb molta afluència de vehicles, que suposa un risc per a la seguretat. S’hi construirà una semirotonda. En aquest vial també s’hi instal·larà una xarxa de reg que funcionarà a partir d’un dipòsit soterrat de 1.000 litres d’aigües pluvials, que permetrà estalviar un 60% d’aigua.

Pel que fa a l’estacionament, s’implantarà un sistema de reserves automàtic d’aparcament tant a la zona del pantà com a l’àrea principal d’estacionament del poble. Funcionarà des de mitjans de juliol i durant tot l’agost, quan es concentra més afluència de gent. Si bé serà gratuït, els usuaris hauran de reservar plaça a través d’un web o un codi QR, mesura amb la qual preveuen que el volum de vehicles es redueixi com a mínim en un 25%. Es preveu que els treballs, pressupostats en prop de 100.000 euros, s’allarguin uns quatre mesos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *