Sant Llorenç donarà sortida al carrer de la Creueta per millorar la mobilitat de la zona esportiva, escolar i cultural

Segons el consistori, implicarà un avanç important per la vida quotidiana dels veïns sobretot a les hores d’entrada i sortida dels nens de l’escola. En l’actualitat, aquest vial que dona accés a la zona escolar i a la zona esportiva és un cul de sac i provoca problemes de mobilitat en hores punta i dies de concentració de molta gent en aquest espai. Situat entre el carrer de les Coses i el carrer del Grau de l’Areny, el projecte preveu l’obertura i la pavimentació del carrer de la Creueta, que si bé figura als plànols municipals, encara no s’havia executat. Ara el consistori treu els treballs a concurs. Aquesta obra implicarà reorganitzar les direccions de circulació dels carrers, s’ampliaran les places d’aparcament i es connectaran i milloraran xarxes de clavegueram, entre d’altres.

Aprofitant l’obertura del carrer es farà una xarxa interna de fibra òptica per abastir els diferents equipaments municipals de la zona. Funcionarà a partir d’un punt de connexió a la fibra que actualment ja hi ha al poble i es mantindrà fins que arribi la xarxa de fibra òptica de la Generalitat. L’actuació inclou la previsió de tubulars fins a arribar a la carretera de Berga. El consistori defensa que amb aquest projecte es dona un valor afegit a tots els equipaments i al conjunt del municipi.

El projecte de millora dels accessos i la connectivitat a la zona esportiva, escolar i cultural de Sant Llorenç s’engloba dins les inversions per a l’impuls de l’activitat econòmica i compta amb un pressupost de 95.500 euros. Pel que fa al finançament, prop de 40.000 euros procedeixen d’un ajut de Dinamització Territorial del Departament de Presidència i els 34.000 restants, del Pla de Dinamització Local de la Diputació de Lleida. Es preveu que, un cop adjudicats, els treballs s’enllesteixin en dos mesos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *