Riner rebrà eixams d’abelles perduts de Viladecans en el marc del projecte Redicat

N’han signat l’acord l’alcalde de Riner, Joan Solà, i Encarna García, tinenta d’alcalde de l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de Viladecans. Així, aquesta tardor es començaran a instal·lar caixes-niu a diferents punts de Viladecans que serviran d’esquer per captar els eixams perduts. L’Associació Amics de les Abelles s’encarregarà de portar els eixams fins a Riner, on seran distribuïts entre veïns que en tindran cura. A Viladecans els resoldrà els problemes i molèsties que puguin causar les abelles en indrets urbans mentre que a Riner permetrà que pol·linitzin i facin mel. Tot plegat, per teixir lligams entre dos municipis molt diferents. Ho posa de relleu l’alcalde de Riner, Joan Solà:

Les abelles transportades al Solsonès seran apadrinades per escolars dels dos municipis, que podran visitar els ruscs i gaudir de la mel que produeixin.

El projecte Redicat va néixer el 2019 amb els municipis de Riner, Arnes, Pujalt i Gandesa i l’Associació Amics de les Abelles com a impulsors. Des d’aleshores s’hi han sumat Alcover, Palau de Santa Eulàlia, Valls i Viladecans. La Fira de la Mel de Riner és una de les iniciatives locals que s’emmarca en aquest projecte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *