Riner, Pinós, Solsona i Sant Llorenç acolliran concerts del quart Festival Espurnes Barroques

Ahir se’n va presentar la programació a la Cova de Sant Ignasi de Manresa. El certamen té programats 16 concerts, quatre conferències, un cafè-tertúlia, un taller infantil i una vintena d’accions socials i educatives entre el 14 de maig i el 13 de juny. Combina la música amb la descoberta patrimonial i degustacions gastronòmiques. Arribarà per primer cop al Baix Llobregat a part de passar per una quinzena de municipis del Solsonès, el Bages, la Segarra i l’Anoia. De les 16 actuacions, nou són de producció pròpia i els assajos es faran al Santuari del Miracle, amb l’objectiu de fer arribar la cultura a col·lectius vulnerables amb l’organització d’activitats socials i educatives en paral·lel als assajos. Així, la Jove Capella Reial de Catalunya mantindrà trobades amb escolars del Solsonès i el Bages i la trompetista Alba Careta farà tallers amb Ampans.

Pel que fa al cartell, conserva molts dels artistes que havien de participar a l’edició 2020, que només es va poder fer en versió reduïda a la tardor a causa de la Covid. Amb tot, també se n’han programat de noves. El director artístic del Festival Espurnes Barroques, Josep Barcons, argumenta el lema d’aquesta edició, “Passió Barroca”:

Els organitzadors han fet una aposta decidida pels grups catalans amb alguns dels noms més destacats de la música antiga del país com Vespres d’Arnadí o l’Orquestra Barroca Catalana i solistes com Elena Copons o Arianna Savall. El festival Espurnes Barroques ha programat les actuacions en espais grans i ben ventilats i ha mostrat la voluntat de mantenir tots els concerts ni que hi hagi confinament comarcal.

Al Solsonès, la primera proposta serà la conferència “Passió pel patrimoni musical: un pou ple de tresors”, a càrrec de Josep i Bernat Cabré. Tindrà lloc el 14 de maig a les 8 del vespre als Claustres de la Catedral de Solsona. Les altres cites seran a la Capella del Claustre, l’església de Sant Llorenç, Sant Jaume dels Tracs de Riner, el Santuari de Pinós, Sant Pere de Matamargó i el Santuari del Miracle. Les entrades per al festival es poden comprar des d’aquest matí a través del web espurnesbarroques.cat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *