Reactiven la petició de signatures per demanar que es garanteixi el dret a l’avortament farmacològic al Solsonès

El Casal Popular La Fura de Solsona i l’Estaca de la Vall de Lord han tornat a posar en marxa la recollida de firmes a través de la plataforma change.org titulada “Al Solsonès, volem avortar!”.

Lamenten que al Solsonès no es pot avortar ni quirúrgicament ni farmacològicament. Si bé assumeixen que les limitacions del Centre Sanitari fan impracticable l’avortament quirúrgic al Solsonès, denuncien que la impossibilitat d’avortar farmacològicament és una qüestió de manca de voluntat.

La iniciativa engegada pel Grup de Gèneres Solsonès de La Fura el febrer del 2023 afirma que aquesta situació posa en situació d’especial vulnerabilitat les persones gestants que volen o necessiten avortar que, com a mínim, s’han de desplaçar a Manresa. Posen de relleu que això afegeix dificultats a menors d’edat, persones sense mitjà de transport privat, aquelles que no vulguin explicar-ho a la seva parella o als familiars o persones que no pugui demanar-se els dies lliures necessaris a la feina, entre d’altres.

Davant l’anunci del canvi de gestió del Centre Sanitari, reclamen que sigui quin sigui l’òrgan que gestioni l’ens, que garanteixi el dret a l’avortament al Solsonès. Asseguren que és responsabilitat directa del Centre Sanitari que hi hagi personal disponible –no objector- per subministrar les dues pastilles necessàries per dur a terme una interrupció farmacològica de l’embaràs a la comarca i evitar així situacions de desigualtat i desemparament. La petició ja suma 324 firmes a la plataforma change.org, una setantena de les quals s’han recollit la darrera setmana.

En aquesta línia, La Fura i l’Estaca han programat per dijous a 2/4 de 8 del vespre una xerrada al local de La Fura, a la plaça de Sant Pere. El Col·lectiu Feminista de l’Alt Urgell explicarà com van aconseguir aquest dret al Pirineu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *