Ramon Franch i Elena Ribera porten l’espectacle “Goig” a Llobera i a Cardona durant aquest mes

El projecte artisticomusical estrenat a l’abril a Clariana en el marc de les Beques Llavor del Consell Comarcal i La Mare Cultural torna a la Vall del Cardener per reivindicar la tradició oral i la memòria popular rural. Se n’han posat a la venda les entrades, al preu de 12 euros, a través de la plataforma de Turisme Solsonès.

“Goig” arribarà a l’ermita cardonina de la Mare de Déu del Remei, d’on va sorgir, el dia 14. Se’n faran dues sessions, a 2/4 d’una del migdia i a les 7 de la tarda, i hi haurà servei de barra amb begudes i tapes. El dia 20, l’espectacle farà parada a l’església parroquial de Santa Maria de Torredenegó, a Llobera. Se n’oferiran dos passis al veïnat i dos més per al públic general, a la una i a 2/4 de 8, i també hi haurà servei de barra.

La cantant, músic i actriu cardonina Elena Ribera i l’enginyer de so i productor musical establert a Llobera Ramon Franch proposen recollir el llegat dels goigs, resseguir la memòria i posar-la al servei de la postmodernitat i les noves generacions. Ho fan combinant sons propis de l’electrònica i la percussió amb talls de veu testimonials. La proposta gira al voltant de cinc temàtiques: els goigs, la pluja i la sostenibilitat, la memòria rural, les dones i la comunitat.

L’origen de “Goig” es remunta a l’estiu del 2022. Davant la situació de sequera extrema, pagesos del barri de Segalers van aplegar-se a l’ermita del Remei per demanar la pluja interpretant els Goigs de la Pluja i els de la Mare de Déu del Remei. A partir d’aquí, Ramon Franch i Elena Ribera van emprendre una recerca sobre la memòria popular rural i la transmissió oral entrevistant gent gran que ha culminat amb aquest projecte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *