Projecten novament la instal·lació d’un parc eòlic a la Serra de Pinós

Quinze anys després que Endesa plantegés la proposta de 42 aerogeneradors en aquest indret, que va ser rebutjada pels veïns en una consulta popular celebrada el 2006, aquest indret torna a ser l’escollit per una companyia per construir-hi un parc eòlic. En aquesta ocasió, Eòlica Alta Anoia dissenya un parc amb 11 generadors, una quarta part respecte el projecte de fa 15 anys, però amb una potència superior, d’un total de 49 megawatts i mig. L’altura de boixa és de 120 metres i el diàmetre del rotor, de 155 metres.

Des de l’Ajuntament de Pinós es mostren molt tranquils en tant que hi ha diversos elements que fan pensar que el projecte quedarà encallat abans d’arribar a la fase final. Ho posa de relleu l’alcalde, Xavier Vilalta:

  En cas que el projecte de parc eòlic a la Serra de Pinós arribi a la fase final, l’alcalde es compromet a convocar una nova consulta popular perquè els veïns es manifestin.

De moment, la Generalitat ja ha demanat a l’Ajuntament un informe urbanístic sobre la normativa que regeix la Serra de Pinós. El consistori ha destacat que l’article 27.3 del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal deixa clar que no es poden construir aerogeneradors al municipi. Aquest document ha de passar per la Ponència Ambiental de la Generalitat juntament amb altres informes, tràmit que des de l’Ajuntament consideren que no tirarà endavant.

L’avantprojecte de parc eòlic de la Serra de Pinós el promou  l’empresa Eòlica Alta Anoia amb la participació del consorci format per Nordez Energy Spain i Ige Wind Renewable. Forma part d’un conjunt de 5 parcs eòlics més en zones properes com els Plans de Riubregós, Plans d’Estaràs, Pla de Castellanes, Tolls de Sant Ramon i Plans d’Almenara que sumen 40 aerogeneradors i una potència total de 220 megawatts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *