Pinós i Riner són entre els 20 municipis catalans escollits per a les proves pilot del nou Programa de mobilització d’habitatge en el món rural

És una iniciativa del Departament de Territori i Sostenibilitat per facilitar que les persones i les famílies puguin instal·lar-se en nuclis rurals, a través de la rehabilitació d’habitatges en desús. D’entre els 56 ajuntaments que havien presentat candidatura, a la Catalunya Central han entrat al programa pilot només Pinós i Riner i Vallcebre, al Berguedà. La comissió de selecció ha puntuat diversos factors com la densitat, l’extensió, els nuclis agregats, el creixement, les seves necessitats, l’existència d’un pla d’actuació, el suport d’entitats socials, els objectius de l’ajuntament, les accions a desenvolupar o el calendari proposat. A través d’un conveni de col·laboració entre els consistoris i l’Agència de l’Habitatge, els municipis rebran una subvenció directa.

L’alcalde de Pinós, Xavier Vilalta, es mostra molt satisfet d’haver pogut entrar en aquest programa:

Tot i que encara es desconeix la dotació econòmica exacta del programa, l’alcalde de Pinós calcula que rondarà un 75% del projecte presentat, que equival a uns 150.000 euros, un percentatge significatiu respecte el pressupost municipal.

En el cas de Riner, el projecte contempla arranjar un habitatge públic. Joan Solà és l’alcalde del municipi:

Solà confia que aquesta prova pilot serveixi com a impuls a iniciatives per a la rehabilitació d’habitatges al món rural, un tema clau tant per al repoblament com per poder mantenir la gent del municipi al territori.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *